Dnia 24.05.2018 r. w naszej szkole odbyła się V edycja Konkursu Cukierniczego. Myślą przewodnią konkursu było szczególne hasło: „100 babeczek na 100-lecie Niepodległości”. Szkolne zmagania przede wszystkim doskonaliły umiejętności cukiernicze wśród uczniów nauki zawodu. Zadaniem uczestników było wykonanie 12 jednakowych bądź powiązanych tematycznie babeczek. W tym roku w konkursie wzięło udział 7 zespołów, w skład których weszli uczniowie klas: I BS Kucharz, I BS Cukiernik, II ZSZ Cukiernik, III ZSZ Cukiernik, III ZSZ Kucharz, I TŻiUG oraz III TŻiUG. Opiekunami uczniów byli następujący nauczyciele: M.Polak, E. Juszczak, A. Kalinowska, G. Lubowiedzka, M. Michalska oraz M. Denesiuk. Członkowie komisji konkursowej pod przewodnictwem pani Małgorzaty Sójki stanęli przed trudnym zadaniem wyłonienia najlepszych cukierników.
Pierwsze miejsce zajęły uczennice klasy II ZSZ Cukiernik: Wiktoria Gutowska oraz Dominika Kamińska, które wykonały zwycięskie babeczki "Nasze polskie zwierzęta".
Sponsorami konkursu byli: Kaufland, firma „SYGA BHP”, „Młynomag”, hurtownia ,,Dana”, „Cukiernia Mazurska” w Świętajnie, przewodnicząca jury Małgorzata Sójka oraz hurtownia ,,Hapis’’ w Szczytnie.
Patronat medialny nad konkursem objął portal gastronomiczny slowfood.edu.pl
Gratulujemy wszystkim uczestnikom i życzymy dalszych sukcesów!
Pierwsze miejsce zajęły uczennice klasy II ZSZ Cukiernik: Wiktoria Gutowska oraz Dominika Kamińska, które wykonały zwycięskie babeczki "Nasze polskie zwierzęta".
Sponsorami konkursu byli: Kaufland, firma „SYGA BHP”, „Młynomag”, hurtownia ,,Dana”, „Cukiernia Mazurska” w Świętajnie, przewodnicząca jury Małgorzata Sójka oraz hurtownia ,,Hapis’’ w Szczytnie.
Patronat medialny nad konkursem objął portal gastronomiczny slowfood.edu.pl
Gratulujemy wszystkim uczestnikom i życzymy dalszych sukcesów!
Red. i foto: M. Polak