W dniu 10.10.2017 r. nauczyciele i uczniowie uczestniczący w projekcie Erasmus + "Warmia - Masuria, Umbria, Dalmatia – flavours of regions" brali udział
w warsztatach kulinarnych, opartych o regionalne zasoby produkowane
w gospodarstwie agroturystycznym "Tusinek".
W inspirującej scenerii starej kuchni z charakterystycznymi piecami do wypieku chleba, goście wykonali tradycyjne podpłomyki. W związku z tym, że projekt Erasmus+ dotyczy sporządzania potraw z ryb, posiłek został wzbogacony o produkty regionalne, czyli rybę wędzoną z mazurskich jezior i smaczny ser kozi. Pracę zwieńczyło wypieczenie podpłomyków w piecach i ich degustacja. W trakcie warsztatów uczestnicy mieli możliwość zapoznania się ze strukturą i profilem gospodarstwa.
Po przeprowadzonych warsztatach wszyscy otrzymali odpowiednie certyfikaty.
w warsztatach kulinarnych, opartych o regionalne zasoby produkowane
w gospodarstwie agroturystycznym "Tusinek".
W inspirującej scenerii starej kuchni z charakterystycznymi piecami do wypieku chleba, goście wykonali tradycyjne podpłomyki. W związku z tym, że projekt Erasmus+ dotyczy sporządzania potraw z ryb, posiłek został wzbogacony o produkty regionalne, czyli rybę wędzoną z mazurskich jezior i smaczny ser kozi. Pracę zwieńczyło wypieczenie podpłomyków w piecach i ich degustacja. W trakcie warsztatów uczestnicy mieli możliwość zapoznania się ze strukturą i profilem gospodarstwa.
Po przeprowadzonych warsztatach wszyscy otrzymali odpowiednie certyfikaty.
Red.: Zespół red.