Pragniemy poinformować, że dla Twojej wygody używamy ciasteczek (ang. cookies) m.in. w celach: świadczenia usług własnych, statystyk czy reklamy. Korzystanie z naszego portalu bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki internetowej oznacza, że ciasteczka będą umieszczane w Twoim urządzeniu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w naszej Polityce Prywatności.

Rozumiem. Nie informuj mnie o tym więcej

BIPDeklaracja dostępnościKontakt A
menu

Warsztaty kulinarne w Gospodarstwie Agroturystycznym "Tusinek" Rozogi - 10.10.2017 r.

2017-10-30 11:37:03 (ost. akt: 2017-10-30 11:38:59)

W dniu 10.10.2017 r. nauczyciele i uczniowie uczestniczący w projekcie Erasmus + "Warmia - Masuria, Umbria, Dalmatia – flavours of regions" brali udział
w warsztatach kulinarnych, opartych o regionalne zasoby produkowane
w gospodarstwie agroturystycznym "Tusinek".
W inspirującej scenerii starej kuchni z charakterystycznymi piecami do wypieku chleba, goście wykonali tradycyjne podpłomyki. W związku z tym, że projekt Erasmus+ dotyczy sporządzania potraw z ryb, posiłek został wzbogacony o produkty regionalne, czyli rybę wędzoną z mazurskich jezior i smaczny ser kozi. Pracę zwieńczyło wypieczenie podpłomyków w piecach i ich degustacja. W trakcie warsztatów uczestnicy mieli możliwość zapoznania się ze strukturą i profilem gospodarstwa.
Po przeprowadzonych warsztatach wszyscy otrzymali odpowiednie certyfikaty.

Red.: Zespół red.