Dnia 7.10.2017 r. odwiedziliśmy Pomorską Akademię Kulinarną w Gdańsku. Mistrzowie kuchni - Krzysztof Szulborski i Andrzej Ławniczak przeprowadzili warsztaty kulinarne dla uczestników projektu Erasmus + "Warmia-Masuria, Umbria, Dalmatia – flavours of regions". Szefowie przygotowywali regionalne potrawy z ryb. Chorwaccy, polscy, włoscy uczniowie i nauczyciele pod czujnym okiem profesjonalistów sporządzili zupę bursztynową, gulasz z ryb morskich oraz słodkowodnych z grzybami i miętą. Uczestnicy warsztatów nabyli wiele nowych umiejętności. Ponadto dysponowali możliwością skosztowania tradycyjnych potraw rybnych kuchni polskiej. Warsztaty zakończyły się uzyskaniem certyfikatu przez wszystkich uczestników zajęć. Serdecznie dziękujemy Pomorskiej Akademii Kulinarnej i szefowi Krzysztofowi Szulborskiemu za współpracę i wsparcie
w działaniach projektowych. Było to ciekawe i inspirujące doświadczenie kulinarne.
w działaniach projektowych. Było to ciekawe i inspirujące doświadczenie kulinarne.
Red. R. Kaczmarczyk