BIPDeklaracja dostępnościKontakt
menu

Nowoczesne techniki kulinarne – szkolenie nauczycieli gastronomii

2025-11-24 17:51:59 (ost. akt: 2025-11-24 18:02:04)

W dniach 20–21 listopada 2025 r. nauczycielki przedmiotów zawodowych gastronomicznych – Pani Aneta Kalinowska oraz Pani Justyna Krajewska – wzięły udział w specjalistycznym szkoleniu pt. „Nowoczesne techniki kulinarne”.


Zajęcia poprowadził znany szef kuchni Maciej Rosiński, a odbyły się one w siedzibie Ashanti – Międzynarodowej Szkoły Sztuki Kulinarnej.

Podczas szkolenia uczestniczki miały okazję:

• poznać najnowsze trendy i techniki wykorzystywane we współczesnej gastronomii,
• zdobyć praktyczną wiedzę z zakresu nowoczesnych metod obróbki i prezentacji potraw,
• rozwijać umiejętności, które mogą zostać wykorzystane w pracy z młodzieżą.


Szkolenie było niezwykle inspirujące i dostarczyło wielu cennych doświadczeń oraz aktualnej wiedzy branżowej. Takie działania stanowią ważny krok w kierunku ciągłego podnoszenia jakości kształcenia zawodowego w naszej szkole.


Wierzymy, że inwestowanie w rozwój nauczycieli przekłada się na większe możliwości dla uczniów. To właśnie dla Was – drodzy uczniowie – stale się szkolimy i doskonalimy, aby jak najlepiej przygotować Was do przyszłej pracy w zawodzie.