Uczniowie Zespołu Szkół Nr 2 im. Jędrzeja Śniadeckiego uczestniczyli
w warsztatach „Nowoczesne trendy w tradycyjnej kuchni molekularnej” realizowanych w ramach projektu „Nowoczesne nauczanie”, realizowanego dzięki Funduszom Europejskim dla Warmii i Mazur na lata 2021-2027
(Nr projektu FEWM.06.04-IŻ.00-0070/23), przy współpracy z SZAWA CONFERENCE Sp. z o.o., Fundacją “W przyszłość z uśmiechem” oraz Powiatem Szczycieńskim.
Młodzież, pod czujnym okiem Mistrza Marcina Jabłońskiego przeniosła się
w świat kuchni molekularnej pełnej tekstur, smaków i zapachów. Tradycyjna kuchnia zyskała nowy wymiar. Uczniowie połączyli kunszt kulinarny z nauką, eksperymentując z ciekłym azotem, piankami, sferyfikacją i emulgacją. Wykazali się niezwykłą pasją i kreatywnością w tworzeniu dań. A efekt……niesamowity. Zobaczcie sami.
w warsztatach „Nowoczesne trendy w tradycyjnej kuchni molekularnej” realizowanych w ramach projektu „Nowoczesne nauczanie”, realizowanego dzięki Funduszom Europejskim dla Warmii i Mazur na lata 2021-2027
(Nr projektu FEWM.06.04-IŻ.00-0070/23), przy współpracy z SZAWA CONFERENCE Sp. z o.o., Fundacją “W przyszłość z uśmiechem” oraz Powiatem Szczycieńskim.
Młodzież, pod czujnym okiem Mistrza Marcina Jabłońskiego przeniosła się
w świat kuchni molekularnej pełnej tekstur, smaków i zapachów. Tradycyjna kuchnia zyskała nowy wymiar. Uczniowie połączyli kunszt kulinarny z nauką, eksperymentując z ciekłym azotem, piankami, sferyfikacją i emulgacją. Wykazali się niezwykłą pasją i kreatywnością w tworzeniu dań. A efekt……niesamowity. Zobaczcie sami.
Red. i foto: Iwona Pierzchała