W dniu 28 marca 2023 r. w Zespole Szkół Nr 2 im. Jędrzeja Śniadeckiego
w Szczytnie odbyła się VIII edycja Konkursu Cukierniczego w temacie Baby Wielkanocne.
Do konkurencji stanęło 6 dwuosobowych drużyn z klas: I BKA, I BK2, II BKC, III TŻiUG, III BCp. Opiekunami uczniów byli nauczyciele przedmiotów zawodowych: Małgorzata Polak, Magda Talarek, Ewa Juszczak, Agnieszka Dunajska, Aneta Kalinowska oraz Justyna Krajewska. Członkowie komisji konkursowej stanęli przed trudnym zadaniem wyłonienia zwycięzców.
W skład jury pod przewodnictwem pani Dyrektor Aliny Niezgody weszli w tym roku:
- pani Danuta Dunaj i pan Przemysław Dunaj właściciele hurtowni nabiałowej „Dana”,
- pani Emilia Świderek cukiernik Hotelu „Natura Mazur - Resort & Conference Warchały”,
- pani Iwona Pierzchała nauczyciel przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Nr 2 w Szczytnie.
Sponsorami konkursu byli:
- Hurtownia Nabiałowa „Dana”;
- Cukiernia „Sowa”;
- Firma „Młynomag”,
- Pani Magdalena Ruszczyk.
Dziękujemy!
Gratulujemy wszystkim uczestnikom i życzymy dalszych sukcesów!
w Szczytnie odbyła się VIII edycja Konkursu Cukierniczego w temacie Baby Wielkanocne.
Do konkurencji stanęło 6 dwuosobowych drużyn z klas: I BKA, I BK2, II BKC, III TŻiUG, III BCp. Opiekunami uczniów byli nauczyciele przedmiotów zawodowych: Małgorzata Polak, Magda Talarek, Ewa Juszczak, Agnieszka Dunajska, Aneta Kalinowska oraz Justyna Krajewska. Członkowie komisji konkursowej stanęli przed trudnym zadaniem wyłonienia zwycięzców.
W skład jury pod przewodnictwem pani Dyrektor Aliny Niezgody weszli w tym roku:
- pani Danuta Dunaj i pan Przemysław Dunaj właściciele hurtowni nabiałowej „Dana”,
- pani Emilia Świderek cukiernik Hotelu „Natura Mazur - Resort & Conference Warchały”,
- pani Iwona Pierzchała nauczyciel przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Nr 2 w Szczytnie.
Laureatami naszego Konkursu zostali:
Miejsce I
Marta Dudziec i Paweł Brejnak klasa 3 Branżowej Szkoły I Stopnia w zawodzie Cukiernik - „Jagodowy zajączek” opiekun Małgorzata Polak;
Miejsce II
Gabriela Florkowska i Lida Komor klasa 3 TŻiUG - „Babka ponczowa z masą śmietankową i dżemem pomarańczowo-brzoskwiniowym” opiekun Magda Talarek;
Miejsce III
Joanna Kaczmarczyk i Wiktor Dutkiewicz klasa 2 Branżowej Szkoły I Stopnia w zawodzie Kucharz - „Babka malinowo-miętowa” opiekun Ewa Juszczak.
Miejsce I
Marta Dudziec i Paweł Brejnak klasa 3 Branżowej Szkoły I Stopnia w zawodzie Cukiernik - „Jagodowy zajączek” opiekun Małgorzata Polak;
Miejsce II
Gabriela Florkowska i Lida Komor klasa 3 TŻiUG - „Babka ponczowa z masą śmietankową i dżemem pomarańczowo-brzoskwiniowym” opiekun Magda Talarek;
Miejsce III
Joanna Kaczmarczyk i Wiktor Dutkiewicz klasa 2 Branżowej Szkoły I Stopnia w zawodzie Kucharz - „Babka malinowo-miętowa” opiekun Ewa Juszczak.
Sponsorami konkursu byli:
- Hurtownia Nabiałowa „Dana”;
- Cukiernia „Sowa”;
- Firma „Młynomag”,
- Pani Magdalena Ruszczyk.
Dziękujemy!
Gratulujemy wszystkim uczestnikom i życzymy dalszych sukcesów!
Red. M. Talarek; A. Dunajska; A. Kalinowska
Fot. A. Soliwoda
Fot. A. Soliwoda