W Zespole Szkół nr 6 w Ełku 8 listopada 2018 odbyła się V edycja konkursu międzyszkolnego „Gotuj z pasją”, zatytułowana „Smaki Niepodległości”. Nasza szkołę reprezentowały: Wiktoria Parzych i Klaudia Orzołek z klasy IV TŻIUG z opiekunem p. Michałem Denesiukiem.
Zmagania uczestników oceniało profesjonalne jury pod przewodnictwem szefa kuchni hotelu „Warszawa” z Augustowa – p. Michała Prokuskiego. Po degustacji dań konkursowych dokonano oceny i nagrodzono zwycięzców. Oto wyniki:
I miejsce – soczysta polędwiczka z puree w duecie marchew- groszek – ZS nr 6 Ełk
II miejsce – kartacze – ZSGS z Olsztyna
III miejsce – smażone gęsie serca panierowane w płatkach owsianych/kaszą owsianą z suszoną żurawiną i orzechami laskowymi/pieczone buraki z miodem/sos na bazie piwa karmelowego/marynowana cebula/oliwa z kolendrą– ZS nr 2 Szczytnie.
Gratulujemy miejsca na podium i życzymy kolejnych sukcesów.
Zmagania uczestników oceniało profesjonalne jury pod przewodnictwem szefa kuchni hotelu „Warszawa” z Augustowa – p. Michała Prokuskiego. Po degustacji dań konkursowych dokonano oceny i nagrodzono zwycięzców. Oto wyniki:
I miejsce – soczysta polędwiczka z puree w duecie marchew- groszek – ZS nr 6 Ełk
II miejsce – kartacze – ZSGS z Olsztyna
III miejsce – smażone gęsie serca panierowane w płatkach owsianych/kaszą owsianą z suszoną żurawiną i orzechami laskowymi/pieczone buraki z miodem/sos na bazie piwa karmelowego/marynowana cebula/oliwa z kolendrą– ZS nr 2 Szczytnie.
Gratulujemy miejsca na podium i życzymy kolejnych sukcesów.
red. i foto. Michał Denesiuk