BIPDeklaracja dostępnościKontakt
menu

Mazury HoReCa - Ostróda 2019

2019-04-10 22:17:40 (ost. akt: 2019-04-10 22:23:32)

Dnia 9 kwietnia 2019 r. 50 osobowa grupa uczniów z Zespołu Szkół nr 2 w Szczytnie kształcąca się w zawodach Technik Hotelarstwa, Technik Obsługi Turystycznej oraz Cukiernik, wraz z opiekunami p.: Martą Kaczmarczyk, Martą Nagadowską, Moniką Gajownik i Mirosławą Oporek - Miedzińską uczestniczyła w czwartej edycji targów Mazury HoReCa, które odbyły się w Expo Mazury w Ostródzie. Zakres tematyczny targów to: dostawcy HoReCa, napoje gorące, soft drink, wyposażenie gastronomii, wyposażenie hotelu, IT i inteligentne technologie, marketing w hotelu i gastronomii, cukiernictwo, piekarstwo, produkty i przetwory mleczarskie. Interesującym punktem Mazury HoReCa były prestiżowe konkursy kulinarne. Podczas tegorocznej edycji odbył się konkurs „Gęsina w Restauracji” oraz „Green Box Challenge”. Konkury poprowadził ku ogromnemu zadowoleniu naszej młodzieży Karol Okrasa. Uczniowie brali czynny udział w targach: słuchając, oglądając, dotykając a przede wszystkim degustując !

red. i foto.: Mirosława Oporek- Miedzińska